25.3.2019

Trh životního pojištění se hezky rozšiřuje. Právě na něj totiž vstoupila životní pojišťovna Youplus. Jedná se o úplně novou pojišťovnu, která přichází na český i slovenský trh a přichází sem s kapitálem ze Švýcarka. První smlouvy s touto pojišťovnou by v České republice měly být uzavírány od druhé poloviny května a v případě Slovenska od měsíce srpna.

Výkonným ředitelem pojišťovny je Ĺubor Vrlák a vlastníkem holdingu, kam nová pojišťovna patří je InsureEvolution. Pojišťovna je výjimečná v tom, že klientům začne nabízet životní pojištění v digitální podobě. Uzavírání smluv se tak stane naprosto jednoduché a v úplně bezpapírové podobě. Současně bude pojišťovna nabízet komplexní služby.

Pojišťovna svým klientům nabídne osm hlavních skupin rizik a téměř 41 pojištění s různou variabilitou. Každý si tak může nastavit pojištění podle toho, jak potřebuje. Jedna smlouva dokáže pojistit až deset osob, tedy celou rodinu. Pojistit je však možné i individuální osoby. Součástí pojištění bude také možnost dlouhodobého investování.

Pojišťovna bude cílit zejména na rodiny a domácnosti, které žijí ve městech, a především ji budou zajímat osoby ve věku 25 až 45 let. V současné době je trh pojištění považován v České republice za značně konzervativní. Tuto vlastnost mají zejména obyvatelé, kteří jsou absolutně nedůvěřivý a raději se drží starých metod. Proto analytici odhadují, že vstup na trh nebude mít pojišťovna vůbec jednoduchý. Analytikové proto uvádějí, že uchytit se může pouze společnost, která nabídne naprosto jednoduchý produkt, neobsahující náročné výjimky nebo společnost, která dokáže poskytnout výraznou přidanou hodnotu svým zákazníkům.

V současné době se trh s pojištěním nachází ve stagnující podobě a nejde nikam kupředu, Je tedy třeba jej oživit. Jde totiž o značně velkou oblast, kde se jen za rok 2018 vybralo na pojistném téměř 44 miliard korun, tedy o 200 milionů více než rok předchozí. Ovšem se tato částka rozhodně nemůže vyrovnat hodnotám z roku 2011, kdy se vybralo o téměř 3 miliardy korun více na pojištění. V současné době se na trhu nachází kolem 20 pojišťoven.

 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací