28.6.2021

BHS Private Equity Fund ve spolupráci s odborným poradcem Versute Investments a vlastníky společnosti Babičkin Dvor připravili projekt na výstavbu a provoz výrobny krmných směsí pro hospodářská zvířata. Projekt bude zastřešen samostatnou společností Babičkin Dvor Agro Servis a vytvoří silné synergické efekty kolem stávajícího podnikání. 

Babičkin Dvor je provozovatelem devíti drůbežích farem v regionu Velký Krtíš a druhým největším producentem vajec na Slovensku. V současnosti realizuje investici s cílem navýšit kapacitu a převést formu chovu drůbeže z klecí do volných výběhů. Zároveň s tím chtěl management společnosti Babičkin Dvor koupit za výhodnou cenu soubor aktiv sloužících jako výrobna krmiv pro hospodářská zvířata. Na to však společnost Babičkin Dvor již neměla dostatek zdrojů a kapacit, proto se BHS Private Equity Fund rozhodl, že na zmíněný projekt poskytne růstový kapitál.

Celý projekt bude zastřešen pod nově vzniklou společností Babičkin Dvor Agro Servis, která bude majoritně vlastněna BHS Private Equity Fundem. Společnost bude přibližně polovinu své produkce krmných směsí prodávat přímo do společnosti Babičkin Dvor. Druhá polovina produkce pak bude prodávána na trhu v rámci regionu. Společnost Babičkin Dvor Agro Servis se stává čtvrtou aktivní portfoliovou investicí BHS Private Equity Fundu. Díky tomu dochází k rozšíření fondového portfolia o novou investici, která je odolná vůči ekonomickým fluktuacím a splňuje kritéria udržitelnosti.

„Přestože dosavadní portfolio BHS Private Equity Fundu vygenerovalo v roce 2020 rekordní čistý výnos 23,11 procenta, Fond dál aktivně analyzuje vyšší desítky investičních příležitostí ročně. Do těch nejlepších následně vstupuje, aby optimálně rozšiřoval své portfolio a zabezpečil investorům nadstandartní a dlouhodobě stabilní výnosy,“ říká Marek Šubrt z oddělení Alternative Investments & Corporate Finance společnosti BH Securities, a.s.

 BHS Private Equity Fund je podfondem BHS Fund II. – Private Equity, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. Na české poměry se jedná o unikátní Fond, který zpřístupňuje lukrativní třídu aktiv Private Equity širší veřejnosti, protože minimální investice do Fondu začíná již na úrovni jednoho milionu korun. Fond v roce 2020 dosáhl rekordního čistého výnosu 23,11 procenta. Navíc BHS Private Equity Fund má otevřenou strukturu, takže investoři z Fondu mohou v případě potřeby vystupovat a nemusí čekat na uplynutí investičního horizontu. Generálním partnerem Fondu je Versute Investments, s.r.o.

Štěpán Křeček,  Hlavní ekonom BHS

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací