23.4.2018

Ačkoliv ekonomika v České republice i celé Evropské unii roste, poprvé došlo k poklesu prodejů nových osobních aut v rámci celé Evropské unie. Stalo se tak v březnu tohoto roku. Došlo tak k poklesu o 5, 3 % oproti loňskému měsíci březnu. Informace poskytlo Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA). Dle údajů se jedná o první snížení prodeje aut v tomto měsíci od roku 2014.

Březnový prodej byl nejnižší například V Británii, kde došlo k poklesu o 15, 7 % nebo v Itálii, kde byl zaznamenán pokles o 5, 8 %.

Přesto největším prodejcem automobilů zůstává skupina Wolkswagen, který vlastní podíl na trhu 22, 6 %. Prodej automobilů této firmy dokonce i mírně vzrostl.

Ovšem mírné snížení zájmu o automobily může znamenat například to, že lidé jsou v této oblasti v určitém útlumu z důvodu přesycenosti trhu nebo naopak to může znamenat příchod nové éry, kdy začnou lidé projevovat více zájmu o elektromobily.

 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací