16.5.2022

Investoři tak v tomto 20.týdnu roku 2022 mimo jiné očekávají následující události, které mohou ovlivnit průběh obchodování na globálním finančním trhu :

Nezaměstnanost ve Velké Británii - měsíční

Míra nezaměstnanosti ukazuje počet nezaměstnaných osob v procentech populace v produktivním věku. Výpočet se provádí měsíčně. Nezaměstnaní jsou definováni jako osoby ve věku od 15 do 74 let, které nejsou v současné době zaměstnány, i když jsou k dispozici pro práci a aktivně ji hledají. Růst indikátoru může mít negativní vliv na kotace v librách. Hodnota indexu bude zveřejněna v úterý 17. 05. 2022 ve 08:00 CET a očekává se setrvání indexu na hodnotě 3,8%.

 

Retailové tržby v USA - měsíční

Maloobchodní tržby odráží změnu maloobchodních platů v USA ve sledovaném měsíci ve srovnání s předchozím. Výpočet je upraven o inflaci. Index se často nazývá indikátor spotřebitelských výdajů a umožňuje zhodnocení inflace v zemi. Růst indikátoru může mít pozitivní vliv na kotace dolaru. Informace bude zveřejněna v úterý 17. 05. 2022 ve 14:30 CET a očekává se nárůst o 0,3% oproti minulému měsíci.

 

CPI Index spotřebitelských cen v Kanadě – měsíční

Index spotřebitelských cen odráží změny cen spotřebního zboží a služeb v daném roce ve srovnání s předchozím. Index ukazuje změny cen z pohledu spotřebitele. Index spotřebitelských cen charakterizuje inflační dynamiku. Jeho růst může mít pozitivní vliv na kotace v CAD. Hodnota indexu bude zveřejněna ve středu 18. 05. 2022 v 14:30 CET.

 

Projev guvernéra FED Jeroma Powella

Jerome je guvernérem FEDu od roku 2012. Během jeho projevů trh často zažívá volatilitu, když se obchodníci pokoušejí rozluštit vodítka o úrokových sazbách. Jako šéf centrální banky, která kontroluje krátkodobé úrokové sazby, má větší vliv na hodnotu národní měny než kdokoli jiný. Jedná se o projev v rámci diskuse o inflaci na festivalu Future of Everything jež organizuje Wall Street Journal v New Yorku.

 

Prodeje existujících domů

Anualizovaný počet bytových budov, které byly prodány během předchozího měsíce, bez nové výstavby. Je to hlavní ukazatel ekonomického zdraví, protože prodej domu spouští dalekosáhlý dominový efekt. Například renovace provádějí noví majitelé, hypotéku prodá financující banka a makléři jsou placeni za provedení transakce. Hodnota indexu bude zveřejněna ve čtvrtek 19. 05. 2022 v 16:00 CET a očekává se hodnota 5.65 milionů prodaných domů.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací