4.7.2022

Jedno z nejznámějších a zároveň nejvíce používaných tak zvaných tržišť digitálních měn nebo také burza kryptoměn světa a zejména USA Coinbase zahájila kroky k tomu, aby operace s kryptoměnami mohla provádět v Evropě ještě rozšířeněji.. Za tímto účelem pak v současnosti společnost Coinbase hledá vhodnou licenci formou najmutí regionálního managera, který tak bude dohlížet na evropské finanční operace s virtálnímí měnami v rámci trhu Coinbase. Zároveň tímto krokem Coinbase zejména rozšiřuje svoji působnost mimo území USA a snaží se tak udržet tempo růstu s konkurencí jako jsou zejména Binance, FTX a Crypto.com.

Coinbase tak v současnosti hledá vhodné licence v různých zemích Evropy jako součást agresivní expanze v regionu. Tato burza již aktivně působí ve Spojeném království, Irsku a Německu, ale podle Nany Murugesan, viceprezidentky pro mezinárodní záležitosti Coinbase, chce zřídit operace ve Španělsku, Itálii, Francii, Nizozemsku a Švýcarsku. Coinbase nedávno najala svého prvního zaměstnance ve Švýcarsku, říká. Americký kryptografický gigant hledá na mezinárodních trzích, aby podpořil růst v obavách z blížící se „kryptozimy“. Začátkem tohoto měsíce Coinbase oznámila, že propustí 18 % své pracovní síly , zatímco další firmy včetně Gemini a BlockFi podnikly podobné kroky v době poklesu cen kryptoměn. Tyto obavy se stále naplňují a nejobchodovatelnější kryptoměna s nejvyšší tržní kapitalizací a to Bitcoin (BTC) v průběhu úplného začátku nového obchodního týdne letošního roku 2022 opět poklesl pod hranici 20.000 USD za BTC a aktuálně v průběhu pondělního evropského rána dne 4.7.2022, zhruba v čase 7:31 CET se BTC vůči USD obchodoval v kurzu 19.100,86 USD za BTC s dosavadním denním poklesem BTC o – 2,01 % kurzu vůči USD.

Bitcoin (BTC) je internetová open-source P2P  platební síť a také v této síti používaná tato krypto měna. Hlavní unikátností Bitcoinu je jeho plná decentralizace; je navržen tak, aby nikdo, ani autor nebo jiní jednotlivci, skupiny či vlády, nemohli měnu ovlivňovat, padělat, zabavovat účty, ovládat peněžní toky nebo způsobovat inflaci. V síti neexistuje žádný centrální bod, ani nikdo, kdo by mohl o síti rozhodovat. Konečné množství Bitcoinů je předem známo a uvolňování bitcoinů do oběhu je definováno ve zdrojovém kódu sítě. V síti probíhají platby za minimální nebo žádné náklady. Síť funguje od roku 2009, kde ji popsala a vytvořila skupina lidí podepsaná jako Satoshi Nakamoto. Bitcoin (BTC) je jediným aktivem, které úspěšně kompenzuje globální tiskovou stranu světových centrální bank, uvádějí analytici makléřských společností zabývající se obchod s virtuálními měnami..

Díky speciální databázi, která uchovává neustále rostoucí počet záznamů je tato technologie, nazývána blockchain, která slouží jako účetní kniha Bitcoinu. Online databáze je chráněna jak proti neoprávněnému zásahu z vnější strany, tak i ze strany samotných uživatelů. Konečné množství Bitcoinů je předem známo a jejich uvolňování do oběhu je definováno v jeho zdrojovém kódu. Unikátní vlastností Bitcoinu je jeho úplná decentralizace. Je navržen tak, aby nikdo, ani jeho autor nebo jiní jednotlivci, skupiny či vlády, nemohl tuto měnu ovlivňovat, padělat, zabavovat účty, ovládat peněžní toky nebo způsobovat inflaci.  Bitcoin je zcela nezávislý na tradičních měnách, není krytý zlatem ani jinými komoditami, ale podobně jako u jiných běžných měn je jeho hodnota závislá na důvěře, že s ním bude možné v budoucnu zaplatit stejně jako dnes. Hodnota Bitcoinu vychází čistě z nabídky a poptávky na trhu, v krátkodobých úsecích se kurz vyznačuje prudkým kolísáním ceny.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací