26.11.2018

Obchodovat na burze je dnes už tak jednoduché, že to zvládne opravdu každý. Postačí k tomu připojení k internetu a vhodný obchodní program. Přestože jde v podstatě o velice jednoduchou činnost, je potřeba mít alespoň základní údaje, jak na to. A ty vám přinášíme právě v tomto článku.

V prvé řadě je nutné si vytyčit své cíle. Cíl byl měl splňovat pravidlo SMART, tedy být jasný, realizovatelný, dobře stanovený nebo třeba časově zvládnutelný. V návaznosti na cíl je třeba si stanovit také vhodnou cestu k jeho dosažení. Měla by k dosažení cíle vést přímo.

Poté je třeba se naučit pracovat a přemýšlet jako trader, tedy obchodník. To znamená, mít potřebný program a získat základní zkušenosti. V druhé řadě je třeba pochopit práci s grafy a orientovat se v problematice technické analýzy. Pokud to zvládneme, pak je třeba vymezit vlastní obchodní přístup, tedy přistoupit k individuální investiční strategii a té se držet.

Pokud vše předchozí máme, je dobré si zvolit vhodnou formu získávání dat využít vhodný software. V tomto případě je taktéž nutné mít základní přehled o obchodních systémech a zvolit ten nejvhodnější pro naše potřeby. Samozřejmostí by měl být taktéž backtest, tedy jeho zpětné testování.

Pak přichází tvorba obchodního plánu, který by měl být vytvořen přímo na míru danému obchodníkovi. Pak samozřejmě nezačnete ihned obchodovat se skutečnými penězi, ale využijete zkušební obchodní platformu, tedy zkusíte si obchodovat nanečisto, například s DEMO verzí některé obchodní platformy. Poté by měl následovat výběr brokera a teprve poté obchodování naživo.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací