24.7.2019

Americký placený poskytovatel filmů v online verzi se dostává do nemilé situace v podobě červených čísel. Přestože je v současné době dostupný ve více než 190 zemích světa, včetně Asie, Ameriky, Evropy a Austrálie, nyní se potýká s docela vážným propadem ve výši více než 10 %. Netflix je již natolik rozšířen, že od ledna roku 2016 je přístupný i českému a slovenskému publiku.

Netflix se vyznačuje tím, že má na kontě více než 4 500 filmů, dokumentů a seriálů a celkem poskytuje pracovní místo 5 400 lidem. Tento týden došlo však k jistému zděšení investorů, kteří museli sledovat značný pokles předplatitelů organizace Netflix. Došlo k přímé ztrátě ve výši 10, 3 % a závěr obchodování pondělního dne tak skončil v červených číslech.

Přestože jsou cíle společnosti postupně plněny a není důvod k vážným obavám, výhledy do budoucnosti nejsou úplně příznivé pro vedení firmy, ani pro investory. Na situaci mají rozhodně vliv neustálá jednání mezi USA a Čínou a současně se jako nejistota ukazuje trvalé jednání o úrokových sazbách ve Spojených státech.

Prozatím však platí, že společnost Netflix dokázala růst po více než 8 letech a celkově získala více než 150 milionů uživatelů. Přesto část uživatelů žijících v USA se v poslední době snížila. Důvodem je silná konkurence na trhu s online filmy, seriály a dokumenty. Do hry se zapojuje také gigantický zábavní kanál Disney a příchod lze očekávat také od společnosti HBO či Amazonu.

Netflix přesto nešetří a svůj obsah neustále zdokonaluje. Právě proto je Netflix v této oblasti stále považován za krále online vysílání. Bohužel se vize společnosti, získat dalších 300 tisíc aktivních uživatelů, nenaplnila a místo ní došlo ke ztrátě ve výši zhruba 130 000 aktivních uživatelů. Stalo se tak poprvé za posledních 8 let působení v USA. Odchod uživatelů je jednak spojen s navýšením cen služeb společnosti Netflix, ale také souvisí s přicházející konkurencí na tento trh.

 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací