9.4.2018

Ekonomika roste, lidé mají čím dál tím více peněz a často je nechávají volně ležet na svém účtu. To je chyba, protože běžný ani spořící účet jim nemůže nabídnout vůbec žádný výnos, a dokonce jim nepomůže ani překonat inflaci. Proto se někteří z těchto lidí snaží hledat nové způsoby, kam své peníze bezpečně uložit. Možností existuje mnoho, ale žádná z nich není tak lákavá, jako možnost pořídit si diamanty.

Dle nejnovějších informací přitom šperky s diamanty skýtají velkou oblibu, a kromě toho nabízejí určité zhodnocení vložených finančních prostředků. Hodnota těchto šperků totiž dlouhodobě roste.

Profesionální investoři si přitom uvědomují fakt, že v případě dobře uskutečněného portfolia je důležité, aby zhruba pětina všech vložených prostředků byla ve formě fyzické. A šperky jsou skutečně velice vhodnou investicí, současně však nabízejí také možnost udělat si radost.

Při investici do šperků je nutné počítat s dlouhodobým horizontem, a to v délce deseti let a více. Výhodou je, že se z této investice nemusí platit daň a že jejich hodnota skutečně v dlouhém období roste.

Dokonce si můžete pořídit diamanty a drahokamy se známým původem, tedy certifikátem. Jejich hodnota je dána velikostí a kvalitou a investor se tak může rozhodnout, jak velkou investici učiní.

Na základě nejnovějších údajů lze říci, že v případě surových diamantů vzrostla cena za posledních deset let asi o 17 % a to skutečně není málo. Navíc je jen malý předpoklad, že by cenu diamantů a drahokamů dokázaly negativně ovlivnit politické či ekonomické vlivy a šoky.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací