6.4.2018

Návštěva banky je pro mnohé z nás celkem nepříjemná. To proto, že neustálé můžeme očekávat nová překvapení, která často negativně ovlivňují náš běžný i pracovní život. Jinak tomu není ani tentokrát, kdy nás návštěva banky či pojišťovny nemile překvapí. To proto, že můžeme očekávat vyšší úroky, hypotéky bez poplatku nebo třeba novou podobu pojištění.

Hlavním překvapením je přitom růst úroků u spořících, ale bohužel také hypotečních úvěrů. Tento růst znamená pro věřitele mnohonásobně vyšší přeplacení původně zapůjčeného částky a nutnosti vracet peníze mnohonásobně déle nebo ve vyšších splátkách. Banky si uvědomují, že jde o zásadní krok, a proto se mnohé z nich rozhodli k upuštění od některých poplatků či alespoň přistoupily k jejich zmírnění.

Zatímco v některých případech šlo o zdražování v setinkách procent, v jiných případech bylo zdražování i v celých procentech. Centrální banka se tímto krokem rozhodla eliminovat množství úvěrů a zavést úplně nový způsob fungování.

V případě pojišťoven ve většině případů naopak došlo k navýšení a propojení různých, souvisejících služeb. Jedná se například o vylepšení asistenčních služeb, zvýšení nabídek odložených plateb, zavedení speciálních krytí pro případy nutné operace nebo nejsou výjimkou ani jarní akce.

 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací