10.12.2018

Mnozí Češi jsou přesvědčeni, že při investování je potřeba mít hodně peněz. A ty následně vložit do velice riskantní operace. To však není žádná pravda a jde spíše o určitý mýtus v České republice. Investování je dnes totiž úplně o něčem jiném a věřte, nebo ne, nejsou k němu potřeba tak velké částky, jak si mnozí z nás představují.

Malí i velcí investoři přitom mohou vybírat z různých investičních strategií, a to od agresivních, a tedy riskantních technik až po konzervativní způsoby investování. Jako tradiční investiční prostředky lze chápat různé spořící účty či například stavební spoření. Ovšem zde je problém, že výnos na těchto instrumentech neodkáže dorovnat ani inflační působení, a proto by nemělo jít o jediný investiční prostředek. Je potřeba sáhnout po dalších možnostech investování.

Peníze na investice byste si měli odkládat pravidelně stranou a vložit je do vhodného investičního prostředku. Přitom by mělo platit, že tyto peníze nemusíte k životu nutně potřebovat. To proto, že v podstatě je riskantní úplně každá provedená investice. Stejně tak riskantní je však mít peníze pod polštářek nebo na běžné účtu. Riziko totiž k životu prostě patří.

A pokud budete dostatečně diverzifikovat své investiční portfolio, tak se rozhodně nemusíte ničeho obávat. Diverzifikací portfolia si přitom rozumí rozložení vložených financí do různých investičních prostředků. I zde se totiž mnozí Češi domnívají, že je nejlepší variantou vložit všechny své prostředky pouze na jeden účet nebo pouze do jednoho typu investičního nástroje. Pokud pak vložíte část svých prostředků do akcií, část do připojištění a další část do nemovitostí, nemusíte mít příliš velké obavy, protože je velice nepravděpodobné, že by všechny tyto investiční prostředky začaly na ceně klesat.

Zkuste třeba začít investovat do cizích měn a uvidíte, že k investování skutečně nepotřebujete žádné velké částky. Forexový trh nabízí nespočet různých investičních možností a současně nevyžaduje velké vstupní náklady, je tak vhodný téměř pro každého. Inspiraci naleznete třeba zde: https://www.trade.com/cs

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací