26.7.2018

Zatímco dříve bylo investování do umění celkem problém, který obnášel nutnost docházení do galerie, vyhledání poradce nebo třeba vyhledání si příslušné galerie, nyní je investování do umění tak jednoduché, jako nikdy před tím. Stačí mít počítač a přístup k internetu a nakupovat můžete třeba Národní galerii.

Národní galerie nově nabízí investování za pomoci způsobu online a internetový archiv by měl nabídnout až 400 tisíc děl. To platí i pro mnohé další galerie, kdy investor nemusí jít do galerie osobně, ale na nabídku obrazů se může podívat také online. V rámci toho vznikají internetové archivy, díky kterým je prohlížení děl značně jednoduché.

Zatímco pro některé galerie je online verze zcela běžná, tuto novinku nyní může provozovat také Národní galerie a to díky navýšení rozpočtu. Umělecká díla jsou k vidění ve velkém rozlišení a některá z nich je dokonce možná stáhnout. To se týká děl, ke kterým se nepojí žádná autorská práva. Těmi jsou díla starší 70 nebo 75 let.

Již nyní můžete vesele nakupovat, prohlížet díla nebo třeba přímo investovat a to vše z pohodlí vašeho domova. Je to tak jednoduché, že to zvládne každý začátečník a aplikace je samozřejmě vhodná i pro pokročilé uživatele. Umění se tak stává proto dostupné úplně všem a dokáže ušetřit mnoho času a také peněz.

 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací