18.12.2018

Investovat lze různými způsoby a pokud dokážete spojit investici s dobrým úmyslem, pak rozhodně není čeho litovat. A to ani v případě, že vydražíte pivní láhev značky Pilsner Urquell za téměř 700 000 korun českých.

V letošní charitativní aukci na pomoc vozíčkářům bylo v nabídce celkem deset zcela unikátních pivních lahví Pilsner Urquell a jejich celková vydražená částka byla 2 759 988 korun. Jde o zcela rekordní částku. Letošní pivní lahve do dražby byly navrženy designéry Václavem Mlynářem a Jakubem Pollágem ze studia deFORM. Ti neopomněli lahve obradovat symbolikou stého výročí vzniku republiky a možná právě proto se staly tento rok tak dobře dražitelnými.

Všichni investoři tak přispěli dobré věci a vybrané peníze putovaly do centra Paraple. Za peníze byly nakoupeny nové matrace, polohovací lůžka nebo třeba sportovní potřeby pro lidi upoutané na lůžko. Pilsner Urquell tak společně s investory pomohl potřebným lidem.  

V případě vydražené lahve v ceně 700 000 korun lze hovořit o nejdražší pivní láhvi v České republice. Lahve byly vyrobeny ve sklárně Bomma ve Světlé nad Sázavou a každá z těchto lahví byla ozdobena pískovaným letopočtem a přípitkem, který se váže k významné události.

Jak je tedy patrné, investovat je možné i takto, a zároveň pomoci. Pokud si přejete mít doma také některou z těchto unikátních pivních lahví, můžete se zúčastnit další dražby, která proběhne opět příští rok

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací