3.7.2021

Je pro nás důležité ověřit si cashflow podnikatele, protože pokud podnikatel nemá dostatečné cashflow, pak nemá z čeho splácet,“ uvádí Endler. Platforma proto zkoumá předchozí výsledky těchto firem, ale zároveň se zaměřuje i na aktuální byznys. Pomocí algoritmů dokáže rovněž predikovat, jak se bude vyvíjet do budoucna. Takzvaná risk analýza jednotlivých firem je pak dostupná také potenciálním investorům, kteří se na jejím základě mohou rozhodnout, zda chtějí projekt podpořit, a případně jakou částkou tak učiní.

Kromě projektů v oblasti developmentu spolupracovala společnost například s výrobními firmami z oblasti potravinářství, solení vozovek či oboru e-commerce, který podle Endlera banky zatím neumí pořádně pochopit a následně financovat. A právě to je jeden z důvodů, proč se firmy obrací na platformy založené na principu crowdfundingového investování. „Díváme se na podnikatele nejen z pohledu finančních ukazatelů, ale také z pohledu byznysu. Tím jsme schopni vidět to, co banky nevidí, a umíme financovat projekty, které v bance financovatelné nejsou,“ přibližuje generální ředitel společnosti finGOOD.

Zdroj:euro.cz

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací