18.4.2019

V prostorách České národní banky (ČNB) v Praze se minulý týden uskutečnila závěrečná konference Global Money Week (GMW) 2019, která dovršila světový týden vzdělávání dětí a mládeže o penězích a finanční gramotnosti. Samotný GMW se konal poslední březnový týden a jeho heslem bylo „Šetři, uč se, vydělávej“. Česká republika se zařadila mezi 169 zemí světa, které se této akce zúčastnily. Na zmíněné závěrečné konferenci, která proběhla 10. dubna, se mimo jiné hovořilo o konkrétních krocích a prostředcích zvyšujících finanční vzdělání.  V Česku se do týdne zapojilo 120 základních i středních škol, 45 dětských domovů a více než 30 institucí a knihoven. V úhrnu se podařilo oslovit celkem 17 215 dětí z ČR.

 Zakladatelem iniciativy GMW je nevládní organizace Child & Youth Finance International (CYFI) se sídlem v nizozemském Amsterdamu, která chce kultivovat povědomí o penězích, jejich získávání a efektivním hospodaření.

Zdroj: ČNB, Novinky.cz

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací