12.9.2018

Tradiční aktiva se v poslední době dostávají do poněkud náročnější pozice. To proto, že jim velice dobře mohou konkurovat kryptoměny. Ačkoliv není budoucnost kryptoměn nijak jistá, jejich minulost je zřejmá a tradiční aktiva se mohou začít o své místo obávat. A nebo ne? Jak to vlastně je, ukázal provedený výzkum.

 Zdali je to opravdu tak, se pokusili zjistit jistí analytikové z této oblasti a rozhodli se přímo porovnat tradiční aktiva a kryptoměny. V oblasti kryptoměn využili samozřejmě bitcoin, ripple a ethereum a porovnávali je s aktivy jako jsou akcie, měny a komodity, pro lepší chápání tím měli na mysli drahé kovy.

 K průzkumu zvolili určitý časový úsek a během něco porovnávali. Ve zvoleném časovém intervalu se ukázalo, že kryptoměny by tradiční aktiva doslova rozdrtily, v určitých ohledech. V úplně přesném pojetí kryptoměny ukázaly sice vysoké výnosy, ale také vysokou volatilitu. V podstatě byly ukázané hodnoty o řád výš, než výnosy u tradičních kryptoměn.

 Výzkum však současně ukázal, že ačkoliv někteří investoři považují kryptoměny za prostředek možného uchování hodnot nebo prostředek směny, výzkum doslova tyto skutečnosti vyvrátil. Naopak je pro kryptoměny typické, že investoři musejí využít správný moment pro učinění investice a současně využít svoji pozornost. Pouze při této kombinaci mohou kryptoměny přinést očekávané ovoce.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací