7.9.2023

V současnosti ve spolupráci se společností Mastercard uvedla společnost Nexo k datu 31. Srpna letošního roku 2023 na trh a to jako první na světě „Dual Mode Crypto Card“ nabízející debetní a kreditní funkce v jednom pro občany Evropského hospodářského prostoru (EHP). Karta Nexo "Dual Mode Crypto" nabízí uživatelům možnost optimalizovat daňové povinnosti pomocí kreditního režimu, který zabraňuje zdanitelným událostem při útratě. V rámci kryptoměnového trhu je mezi účastníky stále nejvíce rozšířena virtuální měna Bitcoin (BTC), vykazující nejvyšší tržní kapitalizaci.

 

 

Bitcoin (BTC) je internetová open-source P2P platební síť a také v této síti používaná tato krypto měna. Hlavní unikátností Bitcoinu je jeho plná decentralizace; je navržen tak, aby nikdo, ani autor nebo jiní jednotlivci, skupiny či vlády, nemohli měnu ovlivňovat, padělat, zabavovat účty, ovládat peněžní toky nebo způsobovat inflaci. V síti neexistuje žádný centrální bod, ani nikdo, kdo by mohl o síti rozhodovat. Konečné množství Bitcoinů je předem známo a uvolňování bitcoinů do oběhu je definováno ve zdrojovém kódu sítě. V síti probíhají platby za minimální nebo žádné náklady. Síť funguje od roku 2009, kde ji popsala a vytvořila skupina lidí podepsaná jako Satoshi Nakamoto. Bitcoin (BTC) je jediným aktivem, které úspěšně kompenzuje globální tiskovou stranu světových centrální bank, uvádějí analytici makléřských společností zabývající se obchod s virtuálními měnami. Aktuálně v průbhu čtvrtečního evropského odpoledne 7.9.2023, zhruba v čase 14:46 CET se tato virtuální měna Bitcoin obchodovala na tržišti digitálních měn Coinbase na hodnotě ve výši 25.660,10 USD za BTC s dosavadním mírným posílením BTC o + 0,04 % kurzu vůči USD.

Prvotní představení této duální platební karty Nexo "Dual Mode Crypto" proběhlo již v loňském dubnu roku 2022 a to jako první kreditní karta na světě zabezpečující tyto funkce s krytím kryptoměnami a využitím v Evropském hospodářském prostoru (EHP), Tato Nexo karta se nyní vyvinula tak, aby integrovala funkci jak kreditního tak i debetního režimu. Tento pokrok zakládá kartu jako první na světě debetní a kreditní kartu zabezpečenou kryptoměnami pro země EHP. Debetní režim nejen zachovává možnosti utrácení, ale také umožňuje uživatelům generovat další příjem z platů nebo úspor. Karta Nexo, která je k dispozici výhradně pro 30 zemí EHP, nenese žádné měsíční poplatky ani poplatky za nečinnost, žádné poplatky za směnu až do výše 20 000 EUR měsíčně a měsíční limity pro výběr z bankomatu ve výši 10 000 EUR. Virtuální a fyzické karty jsou pak kompatibilní s Apple Pay a Google Pay a vydávají ae po ověření v režimu  „Know Your Customer“. Nexo Card plynule rozšiřuje výhody Instant Crypto Credit Lines a umožňuje uživatelům provádět každodenní nákupy bez likvidace jejich cenných kryptoměn.

Společnost Nexo tak nabízí fiat měnu k utrácení s krypto aktivy jako kolaterálem. Vložená kryptoměna okamžitě podporuje úvěrové linky, což umožňuje půjčovat si úměrně k výši vkladu. Zadržené kryptoměny se stále zhodnocují při nákupu kartou a uživatelé navíc mohou získat až 2% cashback a denní úrok z každé transakce kartou. S novou debetní funkcí umožňuje tzv. „Debetní režim“  okamžité použití EUR, GBP nebo USD, což usnadňuje rychlé transakce prostřednictvím více než 100 milionů globálních obchodních terminálů. Tento režim zajišťuje pohodlné utrácení s převodem místní měny a nulovými poplatky. Uživatelé mohou také získat až 9% roční úrok z uložených zůstatků. Nová karta Nexo od této stejnojmenné firmy přichází s mnoha funkcemi, které jsou pro zákazníky přívětivé a zejména umožňuje uživatelům spravovat kreditní a debetní režimy prostřednictvím jediné aplikace.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací