11.3.2019

Na světě není snad už nikdo, kdo by neznal Amazon. To proto, že je tento největší elektronický obchod skutečně největším a nejznámějším na celém světě. Jde přitom o americkou firmu, která prodává různé výrobky a nyní se dokonce orientuje také na prodej potravin v kamenných obchodech.

Firma Amazon zaměstnává po celém světě, ale i v České republice mnoho lidí. Zakladatelem této společnosti je Jeff Bezos, který je v současné době považován za nejbohatšího člověka na světě. Jeho společnost neustále prosperuje a rozšiřuje své možnosti. Díky tomu je tato společnost vyhledávaná také ze strany investorů. Jeff Bezos díky této společnosti dokázal překonat historickou hranici 100 miliard dolarů a v současné době je vlastníkem 155 miliard dolarů a díky tomu je skutečně nejbohatším člověkem světa.

V roce 1997, když firma vstupovala na burzu se hodnota její akcie pohybovala na úrovni 18 dolarů za kus. Tím byl celý podnik ohodnocen na 438 milionů dolarů. Dnes má jedna akcie hodnotu 1700 dolarů, což znamená, že je celý podnik ohodnocen na více než 820 miliard dolarů.

Amazon se vždy takto nejmenoval, první název, se kterým Jeff Bezos přišel zněl Cadabra, které s největší pravděpodobností vycházelo ze slova Abracadabra. Tento název však nebyl úplně ideální a až po mnoha dalších názvem se objevil pojem Amazon. Tento název byl zvolen zejména proto, že dříve byly názvy firem řazeny právě podle abecedy, nikoliv podle SEO optimalizace.

Zakladatel společnosti nejdříve využíval k účelům společnosti svoji garáž, ta však postupem času přestávala stačit a bylo nutné si hledat nové prostory, kam by uskladnil věci k prodeji. Rozjezd firmy byl tak rychlý, že během jednoho měsíce si začali objednávat lidé ze všech 50 států Spojených států. Nyní za dobu své existence společnost vyzkoušela už mnohé investice. Zatímco na počátku prodávala zejména knihy, nyní investuje do umělé inteligence, módy či kamenných prodejen. Ovšem nechyběla ani investice do vlastních mobilních telefonů ty však nedopadly úplně dobře. Přesto je Amazon stálým vůdcem v oblasti internetového prodeje.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací