18.12.2017

Hned v lednu roku 2017 Dow Jonesův index úplně poprvé v historii překonal hranici 20 000 bodů. V březnu padaly další rekordy, a to opět u indexu DJIA, který poprvé překonal hranici 21 000 bodů.

V měsíci květnu se Organizace zemí vyvážejících ropu (OPEC) se rozhodla prodloužit dohodu o omezení těžby o devět měsíců do března příštího roku, hlavním záměrem přitom bylo zvýšení ceny ropy na barel.

V rámci forexového trhu došlo v srpnu tohoto roku k tomu, že měna euro vůči americkému dolaru překonala hranici 1,2000 EUR/USD a tím byl její prodej nejdražší od počátku roku 2015.

Září se neslo v duchu překonání hranice, a to konkrétně ze strany širšího indexu S&P 500, který se poprvé ve své historii přehoupl přes hranici 2 500 bodů.

Ve světě indexů došlo v říjnu k úplně prvnímu překonání hranice 23 000 bodů, a to opět indexem Dow Jones.

Index DJIA tak dlouhodobě zaznamenává růstový trend a konec roku píše nad hranicí 24 000 bodů. Dow Jones Industrial Average je považován za index americké Newyorské akciové burzy a je nejznámějším akciovým indexem na světě. Jeho hodnoty jsou značně významné a to zejména proto, že měří výkonnost nejlepší třicítky blue chips z oblasti průmyslových, mediálních, finančních a technologických odvětví.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací