4.6.2018

Kybernetická měna je stále na pořadu dne. Ať už se potýká se omezeními a zákazy nebo naopak se zájmem České národní banky, která by byla ochotná ji oficiálně vydávat, a tudíž také podporovat. Investoři proto stále neví, co od této měny očekávat a jak se k ní postavit. Nyní celou situaci komplikuje fakt, že přibývá virů, které kyberměnu těží.

K celé situaci se proto přidávají také bezpečnostní experti, kteří varují před možnou hrozbou. Tato hrozba se pojí ke skutečnosti, že kyberměna je populární zejména proto, že za její pořízení není třeba nic platit. Postačí výkonný počítač a za jeho pomoci je možné kryptoměnu takzvaně těžit.

Tato situace často láká počítačové piráty, kteří instalují potřebná zařízení do cizích počítačů a ti, aniž by o tom věděli, kryptoměnu těží. Dle posledních zpráv z provedeného výzkumu vyplynulo, že v současné době existuje více než miliarda takto infikovaných počítačů, které jsou schopné kyberměnu těžit. Škodlivých kódů stále přibývá. Informuje o tom antivirová společnost a nejde už jenom o počítače s Windows, ale nebezpečí se týká také platformem macOS od Applu.

Piráti si tímto způsobem mohou přivydělat až miliony korun měsíčně a problém spočívá také v tom, že antivirové programy už dávno nestačí.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací