1.2.2018

Trh s kryptoměnami umazal ze své celkové kapitalizace více než 100 miliard dolarů. Důvodů k takovému jednání je hned několik, například jsou na vině zprávy o plánované regulaci, zejména pak hraje roli bitcion, který je ocitá v nejméně výhodné situace za celých pět let.

V konkrétních číslech jde o to, že se celková tržní kapitalizace kryptoměn dostala na hranici 380 miliard dolarů, kam spadla za pouhý jeden den, a to z celých 500 miliard dolarů.

Situace se podepsala zejména na třech nejvýznamnějších kryptoměnách, které se propadly o 15 % až 40 %. Největší propad přitom zaznamenala kryptoměna Ripple. Zatímco se její maxima pohybovala na původní úrovni 3, 8 amerických dolarů, nyní dosahuje na pouhých 0, 7 %. Druhou nejvíce postiženou kryptoměnou se stal Bitcoin a v neposlední řadě také Ethereum.

Ještě nedávno byl svět kryptoměn značně diskutovaným tématem a mnoho investorů věřilo v jeho rychlý a dynamický nárůst, nyní se však investoři vyrovnávají v tímto extrémním poklesem. Není proto prvním případem vzít v úvahu nutnost digitální měny více a přísněji regulovat.

Spekulace o manipulaci bitocoinu nejsou žádnou novinkou, a to i přesto, že se manipulace má týkat jedné z významných světových burz.

Podezření padá také na samotné investory v oblasti kryptoměny, kteří s největší pravděpodobností uměle „přifukovali“ ceny kryptoměn, zejména pak ceny bitcoinu. Japonská burza již zaznamenala hackerský útok na trh s kryptoměnami.

Znatelný pokles krypotoměn znamená pro mnoho investorů fatální následky, ovšem pro mnoho investorů se může jednat o novou investiční šanci a příležitost, která se nemusí už nikdy opakovat. Dokonce lze hovořit o nejlepší nákupní příležitosti tohoto roku.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací