22.3.2018

Ukázalo se, že český národ se vyznačuje tím, že mezi dalšími evropskými zeměmi platí jedny z nejvyšších účtů za energie, a to i v poměru k jejich příjmům. Proto byla dne 21. března 2018 zahájena ze strany Evropské komise informační kampaň o možných energeticky úsporných opatřeních. Hlavním cílem této kampaně je přitom snížit výši účtů českých občanů.

Kampaň bude zahrnovat také roadshow, která se bude postupně konat v jednotlivých velkých městech po celé České republice. Hlavní náplní této roadshow bude kamion, který obsahuje řadu různých interaktivních aktivit.

Paradoxem však zůstává fakt, že cena energií je v České republice docela nízká, značný problém je však v rostoucí spotřebě. Statistické informace dokonce uvádějí, že domácí spotřeba elektřiny v roce 2017 vzrostla na její maximum za posledních deset let.

K tomu se pak váže problém nemožnosti splácení těchto vysokých částek, které dále občany přivádějí do různých problémů a bludných kruhů.

Kampaň se tak bude orientovat především na možnosti způsobu šetření energií v domácnostech, ukázce menších investic, které dokážou energie šetřit, a hlavně bude lidem ukázáno, že existují mnohonásobně lepší způsoby, jak peníze využít.

Kampaň bude trvat celý rok a po skončení kampaně v České republice se kamion a celá kampaň přesune do dalších potřebných zemí, například do Rumunska, Řecka či Portugalska.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací