26.10.2017

Dnešní doba si žádá naprostou rovnoprávnost žen i mužů, přesto celosvětové statistiky ukazují, že v globálním měřítku investují muži více než ženy. Může to být způsobeno tím, že muži mají vyšší příjmy, než ženy nebo například tím, že ženy mají všeobecně vzato větší zodpovědnost za rodinu. Přesto se trendem poslední doby stává skutečnost, že obchodovat na kapitálový trh přicházejí kromě mužů také čím dál tím častěji ženy.

Skutečnost, že se i zastánkyně jemného pohlaví pouštějí čím dál tím více do obchodování na burze, vyplývá z výpovědi společnosti Seferios. Společnost přiznává, že ženy jsou při obchodování poněkud opatrnější než muži a obvykle nejdříve využívají zkušební účty, takzvané demo verze, kde obchodují s fiktivními penězi a až poté začínají reálně obchodovat. Naopak muži mají často větší chuť riskovat a obvykle se do obchodování pouštějí hned naplno.

Společnost Seferios však uznává, že i přes rozdílný přístup mužů a žen k obchodování jsou obě pohlaví ve výsledku téměř stejně úspěšné. To je s největší pravděpodobností způsobeno tím, že při získávání zkušeností ve firmě Seferios je přístup k ženám i mužům absolutně rovnocenný a ženy se stávají důležitým prvkem nejenom ve formě stálé klientely společnosti, ale také v případě nabídky zaměstnání.
Vedení společnosti je přesvědčeno, že ženy jsou při obchodování na burze stejně tak dobré, leckdy i lepší než muži, a proto se také snaží zaměstnávat muže i ženy ve stejné míře.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací