25.10.2018

Investování bohužel stále není pro Čechy ničím obvyklým. A to i přes to, že peníze na to již většina z nich má. Alespoň dle posledních průzkumů, které zjišťovaly, proč lidé neinvestují. Nedávné průzkumy totiž zjistily, že přestože polovina lidí tvrdí, že nemá peníze na investování, není to úplně tak.

Přesně polovina lidí v České republice neinvestuje, a tedy své peníze není schopná nijak zhodnotit. Přitom tedy na jejich úspory každým dnem útočí vysoká inflace. Většina lidí je však přesvědčena, že na investování nemá dostatek finančních prostředků. Z průzkumu banky UniCredit Bank se však jasně ukázalo, že s růstem ekonomiky má volných prostředků téměř 85 % obyvatel České republiky. A to není vůbec málo.

O investici lze hovořit již s částkou 500 korun měsíčně navíc a tu má podle průzkumu právě těchto 85 % lidí. Z online průzkumu kromě těchto informací vyplynulo také to, že 51 % respondentů si myslí, že na investování nemá peníze, 44 % investování nerozumí, třetina se bojí, že by o své peníze přišlo, 23 % chce mít své peníze kdykoliv po ruce a manipulovat s nimi a 16 % nevěří, že by mohly investice jejich peníze rozmnožit.

Je tedy zřejmé, že investovat nemůže pouze necelých 15 % jedinců, kteří na to skutečně nemají volné finanční prostředky. Ostatní mají k dispozici měsíčně minimálně 500 Kč a deset procent dokonce uvádí, že má volných 5000 Kč. K základnímu investování přitom dle odborníků postačí pouhá tisíci koruna měsíčně. Současně k takové investici není potřeba o investičním světě tolik vědět a lze zvolit skutečně téměř bezrizikovou investici.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací