23.3.2021

Společnost BEWI, přední poskytovatel obalů, komponentů a izolačních řešení, oznámila, že získala 34% podíl v české recyklační firmě Inoplast s.r.o. („Inoplast“). Inoplast se specializuje na recyklaci plastů, zejména expandovaného polystyrenu (EPS), ale i dalších typů plastových materiálů.


„Jsme rádi, že se Inoplast stal součástí našeho portfolia provozů orientovaných na recyklaci. Díky tomu se naše recyklační kapacita navyšuje o dalších 5 000 až 6 000 tun – a to nás o další krok přibližuje stanovenému ročnímu cíli kapacity na úrovni 60 000 tun,“ říká Henrik Ekvall, výkonný ředitel BEWI Circular.
Závod společnosti Inoplast je situován ve Slaném, přibližně 35 kilometrů od Prahy. Disponuje moderním vybavením s širokým spektrem využití, jež umožňuje recyklovat rozmanitý plastový odpad. Kromě EPS společnost recykluje polypropylen (PP), HDPE fólie, PET a jiný plastový výrobní odpad.
BEWI má rovněž možnost převzít zbývající 66% podíl ve společnosti Inoplast.

O BEWI ASA

BEWI je mezinárodní poskytovatel obalů, komponentů a izolačních řešení. Závazek společnosti k udržitelnému provozu se promítá napříč hodnotovým řetězcem – od výroby surovin a zboží po recyklaci použitých produktů. Vizí BEWI, s níž je lídrem posunu k cirkulární ekonomice, je chránit lidi i zboží – a tím přispívat ke zlepšení každého dne.
BEWI ASA je jako BEWI zalistovaná na burze Oslo Børs.

O Inoplast s.r.o.
Inoplast je recyklační společnost založená v roce 2012. Převážně se zaměřuje na produkci vysoce kvalitního EPS regranulátu a na recyklaci dalších polymerů. Hlavním cílem Inoplast s.r.o. je růst v rámci systému cirkulární ekonomiky a dosahovat udržitelnosti.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací