8.1.2024

Podle posledních sdělení ekonomických zpravodajů v napojení na analytiky makléřských společností a finanční stratégy akciového trhu jsou akcie společnosti Lockheed Martin Corporation (NYSE-LMT) těmito odborníky považovány za akciový titul s potencionálním růstem své ceny. Pro toto své tvrzení pak analytici uvádějí fakt, že tato společnost, která z více jak 80 % je orientovaná na státní zakázky Spojených států amerických v oblasti pokročilých informačních technologií, aerospace, zbrojních systémů a obraných vojenských zařízení, má převážně vládní zakázky USA uzavřeny na řadu let dopředu.

 

 

Současná geopolitická situace ve světě tak tuto lapidárně řečeno vládní zbrojní agenturu USA řadí do situace, kdy poptávka po jejich službách převyšuje její vlastní výrobní program a možnosti dodávky vyspělých informačních technologií včetně programů umělé inteligenci jsou tak objednány ze strany administrativy USA a zejména Pentagonu na řadu měsíců až let v příštím období. Právě tyto skutečnosti v současné době válečných konfliktů ve světě jako například Izraelsko – Palestinský spor ohledně území Gazy a zejména pak již druhým rokem přetrvávající válka Ruska a Ukrajiny, kdy tento konflikt již nese prvky ohrožující celosvětovou bezpečnost a dostává se do popředí jako spor velmocí světa mezi Ruskou federací (RF) a Spojenými státy americkými (USA). Dodávky zbraní a zejména proudových vojenských letedel moderního typu F-35 zajišťuje pro USA a další členské státy NATO (North Atlantic Treaty Organization) právě společnost Lockheed Martin Corporation.

Společnost Lockheed Martin Corporation (NYSE-LMT) se sídlem v Bethesdě ve státě Maryland na území USA je globální bezpečnostní a letecká společnost, která zaměstnává přibližně 116 000 lidí po celém světě a zabývá se především výzkumem, návrhem, vývojem, výrobou, integrací a údržbou pokročilých technologických systémů, produktů a služeb. Funguje prostřednictvím čtyř segmentů. Segment aeronautiky se zabývá výzkumem, konstrukcí, vývojem, výrobou, podporou a modernizací vojenských letadel, včetně bojových a vzdušných letadel, bezpilotních prostředků a souvisejících technologií. Segment Rakety a řízení palby poskytuje systémy protivzdušné a protiraketové obrany; systémy řízení palby; pilotovaná a bezpilotní pozemní vozidla a řešení energetického managementu. Segment rotačních a misijních systémů poskytuje návrh, výrobu, servis a podporu pro různé vojenské a komerční vrtulníky, povrchové lodě, námořní a pozemní protiraketové obranné systémy, radarové systémy, námořní a vzdušné mise a bojové systémy, řešení misí velení a řízení , kybernetická řešení a řešení pro simulaci a školení. Vesmírný segment se zabývá výzkumem a vývojem, návrhem, konstrukcí a výrobou družic, vesmírných dopravních systémů, úderných a obranných systémů.

Aktuálně v průběhu pondělního evropského odpoledne dne 8.ledna letošního roku 2024, zhruba v čase 16:08 CET, což odpovídá době, kdy na akciovém trhu NYSE (New York Stock Exchange) před necelou hodinou se začalo v hlavních obchodním čase obchodovat s akciemi LMT zaznamenali obchodníci s těmito akciemi jejich dosavadní nulový rozdíl ceny oproti předchozímu obchodnímu dni. V uvedeném dni a čase byla cena této akcie NYSE-LMT na hodnotě ve výši 454,42 USD za akcii v technickém poklesu své ceny, avšak s dosavadní denní nulovou volatilitou ceny akcie. Podle stratégů akciového trhu předcházející pokles ceny akcie NYSE-LMT tak spekulativně mohou investoři využít včasným nákupem akcie LMT než změní svůj obchodní trend, kdy predikce udávají růst ceny a tento následný  rozdíl v ceně pak tvoří predikovaný atraktivní zisk z držení této akcie NYSE-LMT. Současná průměrná cílová cena je analytiky stanovena ve výši 484,35 USD za akcii NYSE-LMT v krátkodobém časovém horizontu s tím, že v střednědobém investičním horizontu očekávají cenutéto akcie NYSE-LMT okolo výše 550 USD za akcii.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací