10.5.2021

USA má nového prezidenta i nové problémy. Volby v USA jsou rozhodnuté. Z chaotické situace, která nastala bezprostředně po hlasování, vyšel jako vítěz demokratický kandidát Joe Biden. Takto dramatický vývoj v zemi s nejsilnější ekonomikou světa má potenciál zamíchat kartami na světových trzích. To s sebou přináší nová rizika i příležitosti, které jsou zase klíčové pro úspěšné investory. Proto toto téma pečlivě sledují i investiční experti z české společnosti BH Securities, která se na kapitálových trzích pohybuje již více než 25 let. Hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček si k diskusi nad důsledky voleb do svého studia pořadu Nad věcí pozval Head of Equity Sales & Trading manažera Tomáše Matušku a portfolio manažera Lukáše Kudláčka. Jak se bude vyvíjet situace v Americe a potažmo v celém světě, však nemůže jistě předpovědět nikdo. Jisté je jen to, že rozdělená společnost USA k sobě bude hledat cestu obtížně a nový prezident to minimálně ze začátku nebude mít ve svém úřadě snadné. Stejně tak jisté je i to, že ekonomové BHS budou celou situaci dále pozorně sledovat a vyhledávat v přicházející době nové příležitosti pro své investory.

Máme za sebou velice úspěšné první čtvrtletí letošního roku na akciových trzích. Přinášíme Vám proto exkluzivní rozhovor, ve kterém hodnotíme uplynulé období a modelujeme výhledy na další část roku. Jaký je apetit investorů? Které tituly zvítězily? Kdo skončil poražený?

 Aktuální trendy na akciových trzích.jpg

 

·         Proč docházelo k rotaci investorů mezi různými typy akciových titulů?

·         Lze očekávat uklidnění na trzích?

·         Budou investoři opět více zohledňovat dividendové výnosy?

·         Jakým konkrétním akciím se dařilo?

·         Které konkrétní akcie se propadly až na dno?

·         Budou se investoři vracet do vyklesaných technologických firem?

·         Co s trhy udělá zadržená spotřeba a nastřádané úspory?

·         Jsme svědky rozevírání nůžek mezi bohatými a chudými?

·         Jak reagují akcie na výrazné stimuly ze strany centrálních institucí?

·         Jaký se dá očekávat vývoj inflace?

 Autor: Štěpán Křečekhlavní ekonom, BH Securities a.s.

 

 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací