16.11.2023

Společnost Walmart Inc. (NYSE-WMT) ve čtvrtek dne 16.11.2023 překonala odhady zisků Wall Street ve fiskálním třetím čtvrtletí, protože tržby rostly, ale velký maloobchodní prodejce zasáhl se svým výhledem opatrný tón poté, co viděl, že spotřebitelské výdaje na konci období oslabily. Akcie NYSE-WMT ve čtvrtek 16.11.2023, a to  v před obchodní fázi  klesly poté, co předchozí den dosáhly historického maxima. Společnost Walmart Inc. totiž  poskytla prognózu, ve které je zisk na akcii o něco nižší, než se očekávalo. Nicméně Walmart očekává, že čisté tržby vzrostou o cca 5,5 procenta, což je nárůst oproti předpokladu.

 

 

 

Aktuálně v průběhu čtvrtečního evropského odpoledne dne 16.listopadu letošního roku 2023, zrhuba v čase 14:35 CET se cena těchto akcií v před obchodní fázi akciového trhu pohybovala ve výši 159,00 USD za akcii s dosavadním denním poklesem o – 6,35 % své předchozí ceny. Cena této akcie NYSE-WMT ještě včera dne 15.11.2023 po uzavření trhu NYSE (New York Stock Exchange) byla  výši 169,78 USD za akcii s denním růstem o + 1,27 % své ceny. Podle dat vyplývající z technické analýzy tak akcie NYSE-WMT v téměř již ročním cyklu představují pro investory cenový nárůst a to ve výší o  + 19,74 ˇ% své ceny v porovnání s cenou na začátku letošního roku 2023. Společnost Walmart vyplácím svým akcionářům pravidelnou dividendu ve výši 2,28 USD na akcii, což s ohledem na aktuální cenu akcie NYSE-WMT představuje dividendový výnos ve výši 1,34 procenta.

Walmart Inc. je technologicky poháněný omnikanálový prodejce. Společnost poskytuje možnost nakupovat v maloobchodních prodejnách i prostřednictvím e-shopu a přistupovat k nabídkám svých dalších služeb. Nabízí sortiment zboží a služeb za každodenní nízké ceny (EDLP). Působí prostřednictvím tří segmentů: Walmart US, Walmart International a Sam’s Club. Segment Walmart USA je masový prodejce spotřebních produktů, který působí pod značkami Walmart a Walmart Neighborhood Market a také pod walmart.com a dalšími značkami elektronického obchodu. Segment Walmart International zahrnuje různé formáty rozdělené do dvou kategorií: maloobchod a velkoobchod. Tyto kategorie se skládají z mnoha formátů, včetně supercenter, supermarketů, hypermarketů, skladových klubů (včetně Sam’s Clubs) a cash & carry, stejně jako e-commerce prostřednictvím walmart.com.mx, walmart.ca, flipkart.com, walmart.cn a další stránky. Segment Sam’s Club je skladový klub pouze pro členy, který také provozuje samsclub.com.

S blížícími se svátky investoři vsadili, že velký maloobchodní prodejce má ingredience na podporu prodeje, i když jsou nakupující náročnější. Je to největší obchodník s potravinami v zemi, který pomáhá zvyšovat stálou pěší dopravu. Vydělává také novějšími způsoby, jako je prodej reklam a roční členství ve Walmart+, což je odpověď na Amazon Prime. Tržby z reklamního obchodu Walmart Connect vyskočily o 26 % oproti období předchozího roku. Akcie společnosti NYSE-WMT se ve středu dne 15.11.2023 dotkly historického maxima z doby, kdy Walmart debutoval na newyorské burze cenných papírů v srpnu 1972. Akcie ve středu uzavřely na téměř 170 dolarech, což představuje meziroční nárůst o 19 %. Walmart si v inflačním období obecně vedl lépe než maloobchodní rivalové.  Výkon Targetu ve středu také zvedl akcie Walmartu. Tržby Targetu meziročně klesly, ale překonaly očekávání Wall Street ohledně výdělků a příjmů. Walmart za poslední rok překonal Target, opírá se o prodej potravin a pověst nízkých cen. Podle analytiků lze předpokládat opětovný růst cen akcií NYSE-WMT a byla stanovena aktuální průměrná cílová cena akcie ve výši 181,03 USD za akcii.

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací